Ett grönare alpint VM med Toshibas ECO-skrivare

Toshiba Tec Nordic är tillsammans med AllOffice i Östersund officiell leverantör för utskriftslösningar till alpina VM i Åre, 5-17 februari 2019. ”We inspire the world to ski” är visionen för VM och i detta arbete ingår också att skapa ett alpint mästerskap som tar stor hänsyn till miljön.

ECO-maskinen på alpina VM , eco skrivare

Hållbarhetsstrategin för det alpina mästerskapet sträcker sig dessutom längre än till miljöfrågorna och inkluderar även social och ekonomisk hållbarhet. En regel som VM-organisationen tror på är att ta vardagliga beslut som är mer hållbara än de traditionella lösningarna. Ett exempel på detta är utskriftsmiljön på VM som tillhandahålls av Toshiba. Toshiba kommer att sätta in en ECO-skrivare – en multifunktionsskrivare som kan återanvända samma papper upp till 10 gånger – vilket minskar miljöpåverkan och de koldioxidutsläpp som både utskrift och papper orsakar.

 

Att bidra till ett grönare alpint mästerskap i Åre är fantastiskt roligt!

Bakgrunden till ECO-skrivaren är att våra utskriftsvanor förändras och idag använder vi våra utskrifter betydligt kortare tid än för bara några år sedan. Vi lagrar och arkiverar istället dokument digitalt och använder utskrifter vid möten, presentationer etc. Faktum är att så mycket som 90 procent av våra utskrifter kastas inom en vecka. Med vår ECO-skrivare kan du återanvända pappret om och om igen. Toshiba levererar också samtliga maskiner med Carbon Zero, Toshibas eget klimatkompensationsprogram, vilket gör att utskriftsmiljön för VM kommer att vara klimatpositiv.

Vill du veta mer om hur vi gör utskriftsmiljön klimatpositiv, kontakta oss så berättar vi mer. Är du på plats i Åre? Det är vi också, och vi berättar gärna mer om våra lösningar på plats.

Åres hållbarhetsarbete >> 

Så arbetar vi för att minska vår miljöpåverkan >>