Document Management System – från engelskalärare till systemspecialist

Fredrik Bengtsson har sedan början av januari jobbat hos Toshiba i Solna. Han ingår i Toshibas team som arbetar med Document Management System.

När Fredrik var ung var engelska språket något han brann för. Han älskade det så mycket att han ville undervisa i språket.

– Jag var runt 25 år när drog jag till Irland bara för att få praktisera språket, berättar Fredrik.

Han började jobba på Xerox kundsupportavdelning i Dublin. Detta var i slutet av 90-talet och många företag flyttade vid den här tiden till Irland på grund av skattemässiga skäl, så arbetstillfällena var många.

document management system

Foto: Toshiba

Fredrik jobbade på hos Xerox och tiden gick. Han blev lite senare erbjuden jobb hos Sharp Nordic, vilket han tackade ja till. Och utan att riktigt märka det var han fast i dokumentbranschen. Drömmen om att bli engelskalärare blev alltmer avlägsen.

Dags för nya utmaningar

I stället blev det arton år hos Sharp för att sedan landa hos Toshiba Tec Nordic i Solna.

–  Det var dags för nya utmaningar, och jobbet som systemspecialist för dokument- och informationshantering lät spännande, säger Fredrik.

Fredriks uppgift är att utveckla och utforma kundanpassningar inom DMS, Document Management System, hos Toshiba.

–  De allra flesta företag har ett stort behov av en dokumenthanteringslösning, men behöver hjälp att definiera processer och behov, menar Fredrik.

Fredrik kommer att implementera DMS-lösningar ute hos kunder och berättar att han redan är igång med ett projekt som gäller effektivisering av bokföringsordrar.

–  Vi ska till att de digitaliseras och blir sökbara samt att attestering och signering av dem blir enklare. Därefter blir de lätta att hitta och att se vem som har attesterat dem.

– Vi kommer med andra ord se till att kundens processer blir betydligt enklare och smidigare, avslutar Fredrik.

Om Fredrik

Fredrik Bengtsson är tvåbarnspappa och pendlar mellan Värmdö och Solna. En ”netflixande” dator- tillika serienörd som föredrar engelska välproducerade deckare. Uppväxt i Blekinge (jodå, han har dialekten kvar) och lantställe uppe i Hälsingland. Golfar gärna och tar en joggingtur när tillfälle ges.