Hockeyspelaren från Ö-vik blev systemspecialist

Född och uppvuxen i Örnsköldsvik så kan man inte annat än att spela hockey. Det gjorde i alla fall Håkan Nyberg, Toshibas senaste tillskott på produktavdelningen. Håkan ska utveckla lösningar inom EIM (Enterprise Information Management) eller ECM som det också kallas.

Håkan Nyberg

Håkan Nyberg, systemspecialist EIM

Mina tidigare erfarenheter har givit mig mycket kunskap om hur flöden och processer ser ut i verksamheter.

– Kärt barn har många namn. Tidigare kallades det för DMS (Document Management System), men då handlade det om ren dokumenthantering. Nu hanterar plattformarna även information och content, förklarar Håkan.

– Jag kommer att jobba med mjukvaran M-Files och skapa kundanpassade lösningar. M-Files är en plattform som effektiviserar hanteringen av dokument och information, och automatiserar även företags centrala arbetsflöden. EIM-lösningar är ett relativt nytt område på Toshiba och det känns kul att få komma in i den här fasen och bidra med att bygga upp något nytt, fortsätter Håkan.

Håkan berättar vidare att han har en bakgrund inom Supply Chain Management och har jobbat mycket operativt, därmed har han stor förståelse för kundernas behov och önskemål.

– Mina tidigare erfarenheter har givit mig mycket kunskap om hur flöden och processer ser ut i verksamheter, vilket är en stor fördel i jobbet som utvecklare inom EIM, menar Håkan.

Numera blir det gubbhockey

Modo är klubben som gäller i Ö-vik. Där spelade Håkan pojk- och juniorhockey, samt gick hockeygymnasiet. Någon elitsatsning blev det inte men gubbhockeyn, som han kallar det, håller han i. Två dagar i veckan spelar Håkan med ett gäng likasinnade som då möter ett annat gäng i vänskapsmatcher.

Utöver hockeyn står skidåkning högt på listan, gärna utanför pisten och på ställen som Trysil, Åre Kittelfjäll eller i Alperna (när det är möjligt). Fiska, cykla mountainbike eller paddla havskajak är också stora intressen.

– Jag gillar friluftsliv och äventyr, konstaterar Håkan.

Och vi hoppas självklart att han ska se sin anställning på Toshiba som ett långt och spännande äventyr.

 

Här kan du läsa mer om EIM-lösningar.