Drömmen blev verklighet – Stefan Lindberg antog utmaningen

I slutet av maj tillträdde Stefan Lindberg rollen som Sales Manager Barcode Printer Systems på Toshiba Tec Nordic. Han kommer senast från Signal Partners.

Stefan Lindberg

Stefan Lindberg, Sales Manager Barcode Printers

– Mitt uppdrag är att hitta allianser och konstellationer där vi kan göra affärer tillsammans inom Auto Id-området, berättar Stefan Lindberg.

Stefan har tagit sig an uppgiften med hull och hår och är i full fart att skapa kontakter bland människor i branschen och har påbörjat jobbet med att bygga upp en bas av återförsäljare och samarbetspartners. Möten bokas och strukturer byggs.

 

Utmaningen på Toshiba lockade

– Jag ville ha en ny utmaning och tyckte att det var intressant att ta ett steg upp i näringskedjan, det vill säga att jobba i leverantörsledet, säger Stefan. Jag gillade också utmaningen att bygga upp försäljningen av en produktgrupp som har stor potential men inte riktigt nått ut på den nordiska marknaden och framför allt inte i Sverige.

Ensamsegling över Atlanten

Stora utmaningar verkar vara Stefans grej. För några år sedan gjorde han nämligen en ensamsegling över Atlanten. Båtar, sjö och skärgård har alltid varit ett intresse hos Stefan. Uppväxt med ett fritidshus på en ö utan bilväg och med mataffären och släkten på ”båtavstånd” blev det sjölivet en stor del av hans liv.

– I hela mitt vuxna liv har jag drömt om att segla jorden runt, berättar Stefan.

Nu blev det ingen världsomsegling men sommaren 2016 var barnen utflugna, föräldrarna friska och omständigheterna rätt. Så efter en hel del förberedelser gav sig Stefan och hustrun Susanne ut på en Bavaria 34 för att korsa Atlanten. Från Varberg via Danmark, Norge, Brittiska öarna, Irland, Spanien, Portugal, Kanarieöarna så lade de till slut an i Karibien. Där stannade de i fem månader innan det var dags för hemfärden.

 

Segelbåt

Efter 21 dygn oavbruten segling hissar Stefan gästflaggan på Barbados.

 

Enligt Stefan så var resan en framgång.

– Båten flöt och äktenskapet höll, skrattar Stefan. Fast på hemvägen råkade vi ut för en knockdown med fem meter höga vågor – då fick vi köra täta vaktbyten. Några saker ombord blev förstörda men båten reste sig till slut och allt gick bra. Det var det närmaste fara som var, konstaterar Stefan.

 

Kontakta Stefan Lindberg

Stefan ser fram emot att få skapa nya affärsmöjligheter, så tveka inte att kontakta honom via e-post (stefan.lindberg[@]toshibatec.se) eller telefon: tel. 072–505 733