Strong Women Challenge – ActionAid – en utmaning med flera syften

Toshiba Tec Nordic har antagit en tio dagar lång träningsutmaning för att hylla kvinnor världen över som varje dag – outtröttligt – kämpar för sina grundläggande rättigheter. Utmaningen är skapad av rättighetsorganisationen ActionAid och pågår under oktober månad.

actionaid

Foto: Actionaid

Den 5 december firas den Internationella Frivilligdagen som instiftades av FN 1985. Toshiba uppmärksammar detta globalt genom att tillägna en hel månad åt CSR-arbete. Vi på Toshiba Tec Nordic har i år valt att stödja ActionAid och deras utmaning: Strong Women Challenge. Samtidigt som vi hjälper flickor och kvinnor i kampen för sina rättigheter så stärker vi oss själva både fysiskt och mentalt genom träningsutmaningen.

– Strong Women Challenge är ett roligt sätt att tackla viktiga frågor som jämlikhet och en möjlighet att förändra maktstrukturer i världen. Det är en bra satsning som visar på behovet att fokusera på de här frågorna. För mig är det en chans att påverka och synliggöra frågorna och att arbeta för Toshibas satsning på FN:s Sustainable Development Goals (SDG), där jämlikhet är ett av de 17 målen för att skapa en hållbar värld, säger Henrik Jinnestrand, Sales & Marketing Director, Toshiba Tec Nordic.

Henrik Jinnestrand , actionaid

Strong Women Challenge är ett roligt sätt att tackla viktiga frågor som jämlikhet och en möjlighet att förändra maktstrukturer i världen.

Alla kan vara med

Alla anställda vid Toshiba Tec Nordic har möjlighet att delta i ActionAid:s utmaning och uppslutningen är stor. För att göra det än mer spännande tävlar sju lag mot varandra. Det vinnande laget är det som genomfört flest träningsdagar per person. Toshiba Tec Nordic skänker även en summa pengar per genomfört träningspass till den gemensamma insamlingen.

– Vi peppar varandra inom lagen och många av oss gör övningarna tillsammans – det blir roligare så, menar Eeva Martikainen, HR-ansvarig. Eeva har dessutom utvidgat tävlingen genom att utmana alla andra anställda att ta tre kallbad under tävlingsperioden.

Det återstår att se hur många som vågar anta Eevas utmaning.

Visste du att…

  • kvinnor och flickor drabbas oproportionerligt hårt av katastrofer? Kvinnor löper 14 gånger större risk att dö i en katastrof än män.
  • i 18 länder har män laglig rätt att bestämma över sina fruar.
  • 700 miljoner kvinnor har gifts bort innan de fyllt 18. I delar av Ghana gifts närmare 40 procent av alla flickor bort.

ActionAid arbetar för en mer rättvis, jämlik och hållbar värld fri från fattigdom. Fokusområden är:

Läs gärna mer om ActionAid och deras viktiga arbete.