Eco Printer – Pedab

Pedab
återanvänder papper
upp till 10 gånger

Pedab logotyp

Pedab Logistics AB har valt att använda Toshibas ECO-maskin – en multifunktionsskrivare och Eco Printer som kan återanvända papper. På bara några månader har företaget återanvänt 10.000 pappersark och nu tittar man på flera användningsområden.

På Pedab Logistics lager i Borås lagerhålls alla produkter inom Pedab Group. Här sker konfigurering, plockning och packning innan ordern skeppas vidare till sin slutdestination. Eftersom företaget är ISO-certifierat inom 9001 och 14001 så läggs stor vikt vid utveckling av verksamhetens arbetsprocesser.

– Med Toshibas lösning har vi inte bara sparat papper och därmed sänkt kostnader. Framför allt har vi gjort en stor miljöbesparing och en effektivisering av arbetsprocessen, vilken i sin tur har gjort att vi sparat mycket tid, berättar Patrik Junno.

Patrik Junno är affärsområdeschef och ansvarig för att driva, stötta och utveckla den dagliga verksamheten vid Pedab Logistics.

– Våra medarbetare tycker att lösningen känns både rolig, fräsch och aktuell. Någon sa att ”Det känns som om man gör en god sak varje gång man trycker på knappen”.

Breddning av verksamheten kräver smidiga processer

Pedab Logistics är inte bara en internleverantör utan erbjuder lagerhantering, orderadministration, konfigurering och import/exporttjänster även till externa kunder.

– På det sättet jämnar vi ut beläggningen och utnyttjar all den kunskap som finns samlad här, förklarar Patrik. Men för att kunna bredda verksamheten så krävs smidiga arbetsprocesser. Det är här som bland annat Toshibas lösning spelar en viktig roll, konstaterar Patrik.

Toshiba ECO-MFP

Toshibas multifunktionsskrivare / Eco Printer som kan återanvända papper. Läs mer om produkten

Så här återanvänds och OCR-tolkas pappersdokument på Pedab:

  • Plocklistor skrivs ut med raderbar toner.
  • Lagermedarbetaren plockar gods och gör markeringar i plocklistan med en penna, också med raderbart bläck.
  • När plockningen är klar skannas plocklistan med noteringar in och därefter raderas allt innehåll på pappret. Allt sker med ett enda knapptryck. Nu går pappersarket att använda igen och maskinen har OCR-tolkat och indexerat all data som nu är sökbar via ordernummer, artikelnummer, kundnummer osv.

Om Pedab

Pedab Group tillhandahåller IT-infrastruktur och mjukvarulösningar. Företaget omsätter cirka 2 miljarder SEK och har 130 anställda i Norden, Baltikum samt Frankrike. Pedab erbjuder lösningar från världsledande leverantörer, bland andra IBM, Huawei, Toshiba, SAP, Micro Focus och Lenovo.

Pedab Logistics AB är en del av Pedab Group och har sitt huvudkontor i Borås. Företaget är leverantör av logistiklösningar, orderadministration och konfigurering för samtliga länder som ingår i Pedab Group och även externa kunder. 15 personer jobbar med inköp, innesälj, lager och konfigurering.

Är ditt företag i behov av
en uppgradering?

Eco Printer – Pedab

Kontakta oss så berättar vi mer om vår Eco Printer!