Organdonation, sockerkaka och elitfunktionär

Snart är det dags att fira internationella Frivillighetsdagen, då vi hyllar allt ideellt arbete som sker världen över. På Toshiba gör vi det på olika sätt. Under november köper företaget mangoträd för varje såld produkt (läs gärna mer här). Toshibas anställda bidrar genom olika initiativ, allt från klädinsamling till organdonation.

Maria Manthere

Maria Manthere, vår nya HR-chef, är sedan femton år aktiv inom handbollen. Hon är elitfunktionär för Svenska Handbollsförbundet och du hittar henne kvällar och helger i olika hallar runtom i Stockholmsområdet. Maria brukar ofta sitta i sekretariatet och har gjort så sedan 2011.

Malin Karlsson

Malin Karlsson jobbar sedan mars 2022 på Toshibas kundsupport. Hon har precis anmält sig till donationsregistret.

– Jag valde att skriva in mig i donationsregistret då min mormor gick bort i kollapsande lungor och hjärtsvikt. Jag tycker det är viktigt att hjälpa sjukvården och andra medmänniskor. Den dagen jag går bort behöver jag inte längre mina organ. Istället kan de ge någon svårt sjuk en livräddande behandling. Transplantation av vävnader kan ge någon en förbättrad livskvalitet och förbättrad hälsa.

Susanne Eriksson (sambo)

Susanne Eriksson, Compliance Manager på Toshiba berättar om sin sambos insats för människor som fallit offer för Ukrainakriget.

– Jag stod för bakandet av fika till ett öppet hus för ukrainska flyktingar. Men det är sambon som ska ha kred, inte jag. Han skjutsar till sjukhusbesök, ordnar vaccination, skjutsar till migrationsverket och hjälper till med myndighetskontakter, flytt och tågresor. Han vaktar barn under läkarbesök, ordnar fisketurer, skruvar upp lampor och allt mellan himmel och jord. Sockerkakan gick ner i alla fall :-).

 

Utöver dessa fina exempel har Toshibas anställda skänkt kläder, bjudit svärföräldrarna på mangoceviche (för att anknyta till mangoträdstemat 😊) och någon har blivit blodgivare. Ideellt arbete gör mycket positivt för vår jord och för våra medmänniskor. Vi skulle inte klara oss utan det.