Billig elkraft en bristvara – vad kan vi göra?

Energibehovet har i pandemins kölvatten ökat, då land efter land öppnar upp och behovet av bränsle skjuter i höjden. Samtidigt har produktionen av fossila bränslen stått stilla. Allt fler länder ställer dessutom om till fossilfri energiproduktion – som är väderberoende. I Sverige har vi ett läge där exempelvis vattenkraftsproduktionen varit låg i norra delarna av landet på grund av en nederbördsfattig vinter.

Behovet av energi har alltså ökat samtidigt som vi behöver minska vår användning, bland annat för att bromsa den globala uppvärmningen. En ekvation som inte går ihop.

Jorden

Så arbetar Toshiba med hållbarhet

Toshiba är hållbarhet ett fokusområde. Vi jobbar med att sänka resursanvändningen, vilket innebär lägre energiförbrukning. När vi utvecklar nya produkter tar vi hänsyn till materialets återanvändbarhet. I våra produkter kan exempelvis 95% av allt material återanvändas. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete.

Vi ökar också livslängden på våra maskiner genom förebyggande servicearbete av våra utbildade tekniker. Detta leder till att våra kunder får en stabil utskriftsmiljö med få avbrott. Se videoklipp om Toshibas servicearbete.

Fem tips

Fem tips till en mer hållbar arbetsplats

Faktum är att vi alla kan bidra till en minskad elförbrukning och därmed minskade utsläpp. Här tipsar vi om fem åtgärder som du kan göra både på jobbet och hemma. Även om dessa tips kan kännas obetydliga i sammanhanget så handlar det ju om många bäckar små… det vill säga ju fler vi är som ändrar beteende desto större blir effekten.

1. Sänk din elförbrukning

Släck lampor som inte behöver stå och lysa. Stäng av dina enheter (mobiltelefon, datorskärm, teve osv) när de inte används. Påminn dina kollegor om att dra ur laddare från eluttag.

2. Mindre matsvinn

Matrester är underskattat eller hur? Under pandemin har vi nog alla letat rester i kylskåpet att äta till lunch. Bra där, fortsätt så! Ta inte heller mer mat på tallriken än vad du äter upp.

3. Ät mer grönt

Grönsaker är inte bara bra för hälsan utan även för vår miljö. Nu för tiden brukar det finnas goda och näringsrika alternativ på lunchmenyn då alltfler väljer en vegetarisk kost. Bonus är att välja säsongsbetonade produkter.

4. Ställ bilen

Nu när många återvänder till kontoret ökar biltrafiken igen. Alla har inte möjlighet att cykla men om du har det – se det som ett bra tillfälle att få motion och frisk luft, om så bara någon gång i veckan. Att samåka med en kollega om möjlighet finns är ett annat alternativ – det kan ju dessutom vara rätt trevligt 😊

5. Skippa onödiga utskrifter

Vi är många, om inte alla, som någon gång har gått till skrivaren för att lägga utskriften direkt i pappersåtervinningen. Onödiga utskrifter är något som kan minimeras, exempelvis genom lösningen follow-me-print.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig att få en mer hållbar lösning? Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte.